Kinderdagverblijf                Juffrouw Bellefleur

Kwaliteit door Kleinschaligheid

Nieuws

Lees hier onze maandelijkse nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief november 2019
Nieuwsbrief december 2019
Nieuwsbrief januari 2020

Korte nieuwsberichten:

Woensdag 1 januari: Happy New Year!
Een nieuw jaar…Wij wensen jullie allemaal een fijn, gezellig, knus, gelukkig, mooi, liefdevol, plezierig, goed, leuk, spannend, smaakvol, spetterend, blij en een prachtig nieuwjaar toe...2020…

Maandag 3 december: Buiten slapen is gezond!

Op Juffrouw Bellefleur slapen dagelijks kinderen buiten in de gecertificeerde buitenbedjes van Lutje Potje. In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: Buiten slapen is gezond!

Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook hebben kinderen die buiten slapen minder last van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer.
Voordelen voor baby’s die buiten slapen: slapen langer, slapen ’s nachts ook beter binnen, zijn minder vaak ziek, worden met een beter humeur wakker, gezonde buitenlucht, vitamine D door veel zonlicht! 

Dinsdag 12 november: Training 'Rijke Leeromgeving'
Vanavond is er een cursus avond voor de pedagogisch medewerksters in de Rijke Leeromgeving. 

Vrijdag 1 november: Vandaag is Juffrouw Bellefleur geopend! 
Hoera, onze eerste dag op Juffrouw Bellefleur! 


Woensdag 16 oktober: 
Samenwerking LO en CO en Juffrouw Bellefleur!

Yes! Een super toffe samenwerking tussen Sjoukje Geelink, fotograaf onder de naam LO en CO fotografie en Juffrouw Bellefleur. Schrijf jij jullie kind(eren) in dan ontvang jij een tegoedbon van €50,- van LOenCO fotografie voor een fotoshoot naar keuze* (m.u.v. minishoots). En geloof ons, dit wil jij! Sjoukje staat voor less is more, puur, lichte maar warme kleuren. Rust en eenvoud. Zij ontvangt haar klanten thuis in de “thuis-studio” of op locatie, dit kan op een buitenlocatie of bij jullie thuis zijn. Neem alvast een kijkje op haar website: www.loenco.nl 


Dinsdag 15 oktober: Hekwerk wordt geplaatst

Het bedrijf Adrem hekwerken heeft dinsdag 15 oktober jl het hekwerk geplaatst voor de buitenspeelruimte van Juffrouw Bellefleur. Pas nu is goed te zien hoe ruim de speelruimte wordt voor de 16 kindplaatsen die hier zijn gerealiseerd. De kleur van de omheining is stemmig zwart geworden en benadrukt de historische waarde van deze bijzondere plek.

De komende maanden zal stap voor stap gewerkt worden aan de realisatie van de buitenspeelruimte zodat in het voorjaar het geheel gereed zal zijn. Omdat het grasveld er al ligt, kunnen kinderen vanaf 1 november al volop veilig buiten spelen. 

Zaterdag 5 oktober: Open dag Juffrouw Bellefleur 

Op zaterdag 5 oktober jongstleden werd op het kinderdagverblijf Juffrouw Bellefleur een open dag gehouden. De belangstelling voor deze nieuwe voorziening in de oude pastorie van Beltrum was overweldigend. Niet alleen aanstaande ouders en toekomstige klanten kwamen een kijkje nemen, maar ook veel oudere inwoners uit het dorp, die dit gebouw nog kennen uit de tijd dat het daadwerkelijk nog als pastorie in gebruik was. De jongere inwoners van dit dorp hebben dit niet meer meegemaakt en kennen het karakteristieke pand als de voormalige dierenartsenpraktijk.

Nadat de dierenartsen naar een nieuwe locatie in Beltrum waren verhuisd, kwam de pastorie weer voor verhuur beschikbaar. Na een grondige verbouwing, die noodzakelijk was om het pand geschikt te maken voor professionele kinderopvang, kan hier nu een kleinschalig kinderdagverblijf van start gaan onder de naam Juffrouw Bellefleur. Een huiselijke sfeer met een klein team van vaste medewerksters vormen hier de basis van een kleinschalige voorziening.

De eerste baby’s zijn inmiddels aangemeld en gezien de beperkte capaciteit van maximaal 16 kindplaatsen richt dit nieuwe centrum voor de allerjongsten zich op uitsluitend nul tot vierjarigen. Hoewel  de ruimtes van de oude pastorie zowel binnen als buiten  geschikt zijn voor een groter aantal kinderen, kan Juffrouw Bellefleur juist met deze kleinschaligheid een hoge kwaliteit aanbieden en de huiselijke sfeer garanderen.

Uit ervaringen met twee andere locaties in Arnhem en Eibergen weet de organisatie dat kinderen die op grootschalige kinderdagverblijven zich soms minder op hun gemak voelen, zeer gebaat zijn bij deze kleinschalige vorm van kinderopvang. Ieder dag dezelfde medewerksters op een warme sfeervolle locatie dragen hier zeker toe bij.

Maandag 9 september: Grind donatie!

Het grind in de tuin van Juffrouw Bellefleur is niet de meest geschikte ondergrond om kleine kinderen op te laten spelen. Daarom is in overleg met de verhuurder het grind gedoneerd aan de Muziekvereniging in Beltrum. Voorwaarde was wel dat ze het grind zelf zouden ophalen en dat is, zoals op de foto te zien, ook daadwerkelijk gebeurd. Het grind maakt plaats voor een grote zandbak en een tegelterras. Uiteraard komen er ook de buitenbedjes van Lutje Potje!


Zaterdag 7 september: Druk met de inrichting!


Maandag 21 januari: Wij maken gebruik van Bitcare

Op ieder moment van de dag kun je met de Bitcare app precies zien hoe goed jouw kind het heeft op het kinderdagverblijf. Zorgeloos werken en weten dat jouw kind in goede handen is. Hoe fijn is dat! Met Bitcare worden gedurende de dag activiteiten en foto’s met je gedeeld. Ook kun je heel gemakkelijk chatten met leidsters op de groep. Verlof, verzuim, ruil- en extra dagen zijn eenvoudig aan te vragen. Super handig!

Met Bitcare blijf je altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen en de ontwikkeling van je kind. Zo hoef je niets te missen. In het ouderportaal heb je direct inzicht in het contract, de planning, documenten en facturen van je kind. Ook vind je hier het digitale dagboekje, waarin je precies het verloop van de dag met alle activiteiten en foto’s kan inzien. 


26 augustus 2019: Mentoring op Juffrouw Bellefleur
Alle kinderen op Juffrouw Bellefleur hebben een eigen mentor. Door de ‘eigen’ mentorkinderen is er meer ruimte voor de pedagogisch medewerksters om een paar kinderen echt goed te leren kennen. Invulling geven aan het mentorschap is veel meer dan een kind toewijzen aan een beroepskracht omwille één vast gezicht per kind voor het signaleren van problemen en gesprekken voeren met opvoeders.

Mentoring is een één-op-één interactief proces waarbij de mentor het leren van een kind begeleidt en ze zich samen op de persoonlijke ontwikkeling richten. Mentoren zetten hun kennis, bekwaamheid en (levens)ervaring in om kinderen te helpen hun ontwikkelingsdoelen te bereiken. Door een goede vertrouwensrelatie op te bouwen, zullen kinderen zich emotioneel veilig voelen op tante tuit!  

Op Bitcare onder het kopje ‘relaties’ kunnen ouders zien wie de mentor is van hun kind(eren). 

25 augustus 2019: Momenteel werken wij aan onze website. 
Vanaf 1 oktober 2019 zal Juffrouw Bellefleur haar deuren openen!